Uslovi korišćenja

Sledeća pravila i propisi sadržani u ovom dokumentu važe za sve posetioce i korisnike internet prodavnice asortimania.com.

asortimania.com sajt je u vlasništvu firme SALES EXPERT. Korišćenjem sajta, vi prihvatate i slažete se da ćete se pridržavati ovih pravila i propisa.  Oni mogu da se ažuriraju s vremena na vreme  bez prethodnog obaveštenja, zato je potrebno da ih periodično pregledate.

Prava intelektualne i industrijske svojine koja se odnose na sajt www.asortimania.com ima autorska prava na sve sadržaje (naziv web sajta, logo, tekstove, fotografije, slike, video i audio materijale, bazu podataka, softver, programerski kod). Web sajt predstavlja zaštićeno autorsko delo shodno zakonu o intelektualnoj svojini.

Kopiranje, distribuiranje i korišćenje sadržaja na web sajtu bilo delimično ili u celini, u bilo kakvom obliku, za druge svrhe (privatne i komercijalne) je izričito zabranjeno. Takođe, osim pomenutog, korisniku je zabranjeno bilo kakvo drugo raspolaganje sajtom, u celini ili delimično, bez prethodne pisane dozvole vlasnika autorskih prava. Dozvoljena je samo upotreba web sajta u informativne svrhe, prema i u skladu sa Uslovima korišćenja.

SALES EXPERT ima sva prava i posebne dozvole za korišćenje i objavljivanje sadržaja na web sajtu asortimania.com.

Neovlašćeno korišćenje, kopiranje i bilo kakvo distribuiranje bilo kog dela web sajta i sadržaja koji se na njemu nalaze (naziv web sajta, logo, tekstova, fotografija, slika, video i audio materijala, baze podataka, softver, programerski kod), bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Za kršenje bilo kog dela Uslova korišćenja nadležan je Privredni sud u Beogradu, kao i svi Međunarodni sudovi, koji se bave zaštitom prava intelektualne svojine.

Vaš Nalog

Kada koristite određene delove sajta, neophodno je da imate korisnički nalog. Kao korisnik sajta, vi snosite odgovornost za očuvanje poverljivosti svog naloga i lozinke, kao i za ograničavanje pristupa svom računaru. Takođe, slažete se da prihvatate odgovornost za sve aktivnosti koje se odvijaju pod vašim nalogom i lozinkom. Ukoliko posumnjate da je bezbednost vašeg korisničkog naloga ugrožena, molimo vas da odmah obavestite administratora sajta. Treba napomenuti da SALES EXPERT (asortimania.com) neće biti odgovoran za eventualnu štetu nastalu usled neovlašćenog korišćenja vašeg korisničkog naloga.

Ograničenja odgovornosti

Sajt i kompanija koja upravlja sajtom neće snositi odgovornost ni pod kojim okolnostima za bilo kakvu direktnu, indirektnu, slučajnu, posebnu, posledičnu ili kaznenu štetu proisteklu iz korišćenja ovog sajta ili bilo kojih drugih povezanih sajtova. Ova odgovornost uključuje, ali nije ograničena na, gubitak dobiti, prihoda, troškova zamene, prekida poslovanja, gubitak podataka ili štetu koja proizilazi iz upotrebe ili oslanjanja na informacije sa ovog sajta.

Napominjemo da pokupi.rs ne preuzima nikakvu obavezu da prihvati kreiranu porudžbinu. U svakom trenutku, bez prethodne najave, porudžbina može biti otkazana.

Dostupnost na sajtu

asortimania.com zadržava pravo da u bilo koje vreme, bez prethodne najave, obustavi, promeni, ukine ili trajno prekine bilo koji deo web sajta, uključujući dostupnost svih funkcija. Slažete se da asortimania.com neće biti odgovoran prema vama ili bilo kojoj trećoj strani za bilo kakve promene, suspenziju ili obustavu sajta (ili njegovog dela).

Pravila komentarisanja

Na sajtu www.asortimania.com u okviru funkcije ostavljanja komentara na proizvode na sajtu i tekstove objavljene na blogu, omogućeno je korisnicima da ostave komentare na proizvode ili blog postove na sajtu, sa sadržajem koji sami definišu. Komentarisanje na sajtu je potpuno besplatno. 

  • Da biste ostavili komentare i ocene za proizvode objavljene na sajtu, potrebno je da budete registrovani/prijavljeni na sajtu. Komentari ostavljeni ispod opisa proizvoda na sajtu objavljuju se sa vašim imenom i početnim slovom prezimena, odnosno podacima koje ste koristili prilikom registracije. 

Svi komentari prolaze brzu validaciju i proveru od strane administratora sajta, pre njihovog objavljivanja. Zabranjeno je ostavljanje komentara uvredljivog, vulgarnog i neprimerenog sadržaja. U slučaju da vaš komentar sadrži neprimerene sadržaje, SALES EXPERT zadržava pravo da ne objavi ovakve komentare i da ih ukloni sa sajta. Ukoliko se kasnije proceni da je prethodno objavljen komentar neprimerenog sadržaja, biće naknadno uklonjen. 

Svaki korisnik mora poštovati osnovna pravila navedena u daljem tekstu. Zadržavamo pravo da uklonimo i ne objavimo komentare koji sadrže:

  • Rasističke, nacionalističke, religijske, seksističke, homofobične, nasilničke i druge oblike govora mržnje ili ponašanja koje se na bilo koji način može tumačiti kao takvo (čak iako je izraženo pristojnim rečnikom);
  • Uvredljive, preteće, agresivne, provokativne, pornografske, vulgarne i druge sadržaje koji su zakonom zabranjeni;
  • Kršenje prava drugih, poput autorska prava i prava na privatnost, kao i navođenje ličnih imena i podataka drugih korisnika;
  • Poruke komercijalnog sadržaja, kao i reklame i antireklame konkurentskih proizvoda i kompanija;
  • Linkove i druge veze koje vode ka spoljnim izvorima i drugim sajtovima;
  • Imena i nazive proizvoda i brendova, koji nisu deo prodajnog asortimana kompanije SALES EXPERT, kao i drugih proizvođača koji nisu ni na koji način povezani sa proizvodom na koji se komentar odnosi;
  • Kopirane delove komentara ili komentare u celosti drugih korisnika, koji su neprimerenog i neprikladnog sadržaja, odnosno sadrže nedozvoljene delove opisane u prethodim stavkama;
  • Stavove koji podstiču druge korisnike na nezakonite radnje i ostavljanje komentara nedozvoljenih sadržaja.

Jedan korisnik (sa istog naloga) može ostaviti samo jedan komentar na jedan te isti proizvod. Komentari identičnog ili sličnog sadržaja za isti tekst na blogu, koji se šalju više puta sa iste adrese, ukoliko ne sadrže nedozvoljene delove, biće objavljeni samo jednom. 

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja mišljenje, odluku ili stav SALES EXPERT. Svi sadržaji komentara isključivo predstavljaju mišljenje i stav korisnika/posetilaca sajta.

Za sadržaj i autorska prava u okviru objavljenog komentara odgovoran je autor komentara, te kompanija SALES EXPERT nema bilo kakvu odgovornost prema trećim licima. U tom smislu, ukoliko treće lice nadležnom sudu za zaštitu prava i/ili za naknadu štete podnese zahtev protiv kompanije SALES EXPERT, autor komentara je dužan da stupi u postupak u svojstvu umešača na strani SALES EXPERT, da dostavi sve relevantne dokaze i informacije kao i da nadoknadi svaku štetu, zajedno sa svim nastalim troškovima koje SALES EXPERT bude pretrpeo zbog zahteva trećeg lica.  

Sajt asotimania podstiče pisanje komentara i razmenu mišljenja korisnika na ovaj način, pod uslovom da je pisanje komentara u skladu sa prethodno, jasno definisanim pravilima komentarisanja. Ostavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa Pravilima i uslovima korišćenja sajta, čiji sastavni deo su ova Pravila komentarisanja.

S tim u vezi, ostavljanjem komentara, u skladu sa vašim pravom na slobodu istraživanja, vi sami birate koje ćete i da li ćete vaše lične podatke učiniti dostupnim javnosti i da li ćemo mi uopšte imati vaše lične podatke. Sve navedene podatke o vama prikupljamo isključivo u svrhu omogućavanja pretraživanja našeg sajta i ostavljanja komentara na sadržajima. Samim pristupom sajtu i ostavljanjem komentara, prihvatate Pravila korišćenja kao i Politiku privatnosti, koji su istaknuti na samom sajtu. Vaše podatke možemo na osnovu našeg legitimnog interesa obrađivati u slučaju eventualnih zloupotreba naloga kao i sprečavanja istih na komentarima. Ovo uključuje i blokiranje komentara koji krše naša Pravila korišćenja i relevantne zakonske propise.

SALES EXPERT zadržava pravo da promeni ovu Politiku. O važnim promenama i dopunama kompanija može obavestiti korisnike putem mejla ili objavljivanjem na sajtu. Korišćenjem bilo kog sadržaja na sajtu www.asortimania.com smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima o uslovima korišćenja kao i Politikom privatnosti.

Način plaćanja

Gotovinski prilikom isporuke paketa

Oštećen paket prilikom isporuke  

Obavezno proveriti sastav paketa nakon prijema robe od strane kurirske službe!
Ako ste dobili paket i po otvaranju zaključili da je proizvod vidljivo oštećen, Molimo Vas da odmah, a najkasnije 24 h od trenutka prijema kontaktirate Call centar ili prosledite elektronsku poruku na mail info@asortimania.rs i obavestite nas da je paket oštećen. Poslaćemo kurira da uraditi zapisnik o oštećenju i preuzeti oštećeni paket. Po prijemu paketa vrtidom.rs  će Vam poslati drugi proizvod.